Dakrenovatie laten uitvoeren?

Een dakrenovatie is nodig wanneer er een (groot) deel van het dak beschadigd is. Ook wanneer er een dak zijn levensduur van 30-50 heeft bereikt, is het goed om een dakrenovatie te overwegen. Het is van belang om de staat van uw dak goed in de gaten te houden om gebreken op tijd op te merken en tijdig in te kunnen grijpen.

U kunt met een dakrenovatie of een relatief kleine ingreep al geholpen zijn. Op tijd tot renoveren overgaan voorkomt een geheel nieuw dak te moeten laten leggen. Hiermee kunt u een hoop kosten en ongemak besparen.

Dakrenovatie

Wat kost een dakrenovatie?

De kosten van een dakrenovatie hangen in de regio Twente geheel af van het type dak, (plat of schuin), de dakconstructie, de leeftijd van het dak en de eventuele gebreken. Om de kosten in kaart te kunnen brengen, kunt u zich laten adviseren door een ervaren dakdekker. Dakisoleren biedt u een gratis adviesgesprek en een accurate prijsopgaaf voor uw dakrenovatie met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 

Waarom Dakisoleren.nl?

 Binnen 1 dag uw zolder gereed
 Gratis adviesgesprek op maat
 Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 Nauw contact tijdens het project
 Duurzaamheid van materialen staat voorop
 10 jaar garantie op onze producten & diensten

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Verschoven dakpannen op een hellend dak

Scheurtjes in de dakbedekking op een plat dak

Kapotte of ontbrekende dakpannen

Een aangetaste dakconstructie

Professioneel advies voor dakrenovatie

Na een dakrenovatie heeft u weer tientallen jaren een stevig en waterdicht dak boven uw hoofd. Als een dakdekker een dakrenovatie voorstelt, is het wijs naar dit advies te luisteren. Zo voorkomt u namelijk jaarlijkse reparaties aan het dak.

De kosten van deze jaarlijkse reparaties kunnen flink oplopen en de dakrenovatie wordt met deze reparaties enkel uitgesteld. Ook kan het zijn dat de dakconstructie op den duur wordt aangetast en deze vervangen moet worden. Luister naar het advies van de dakdekker en grijp op tijd in om hoge kosten te voorkomen.

Dakrenovatie advies

Dakrenovatie en vergunningen

Dakrenovatie vergunning

Voor een dakrenovatie in Twente heeft u mogelijk een vergunning nodig. Dit hangt af van het type dakrenovatie en eventuele wijzigingen in het dak.

Is het enkel nodig om de huidige dakbedekking te vervangen, ook wanneer u dit met een ander materiaal doet, dan is er geen vergunning nodig.

Wilt u een wijziging in het dak aanbrengen, dan dient u wel een vergunning aan te vragen. Het aanvragen van een vergunning kan enkele weken in beslag nemen.

U dient een vergunning aan te vragen wanneer:

De draagconstructie van uw dak verandert
De hoogte, breedte of dikte van het dak verandert

U een monumentaal pand bewoont
Een beschermd dorpszicht van toepassing is

Bij twijfels over vergunningen bij dakrenovaties kunt u het beste de gemeente of ons raadplegen voor accuraat advies.

Kosten besparen bij een dakrenovatie

Een dak renoveren is een behoorlijke onderneming, waarbij ook de nodige kosten komen kijken. Om te voorkomen dat u geld verspilt aan kleine reparaties, waarmee de dakrenovatie en de kosten hiervan enkel worden uitgesteld, zijn er een aantal zaken die u kunt overwegen om kosten te besparen en zo de dakrenovatie eerder te laten plaatsvinden:

1.

Dakrenovaties en subsidies

Het kan goed zijn dat u aanspraak kunt maken op een subsidie. Dakrenovatie is vaak nodig bij oudere huizen. Om deze huizen te verduurzamen bieden gemeentes soms subsidies voor dakrenovatie en isolatie aan. Voordat u investeert in uw dak is het dus raadzaam om bij uw gemeente te informeren welke subsidies er mogelijk zijn.

2.

Investeer samen met uw buren

Als u in een rijtjeshuis of een twee onder één dak woning woont, kunt u samen met uw buren in een nieuw dak investeren. De kans is groot dat het dak van uw buren in hetzelfde jaar gelegd is als dat van u. Dit betekent dat hun dak dezelfde gebreken vertoont en mogelijk ook (deels) aan vervangen toe is. Schroom dus niet om uw buren in te lichten over uw plannen.

3.

Laat uw dak isoleren

Nu u toch een dakrenovatie overweegt, kan het slim zijn om uw dak tevens te laten isoleren. Zo’n 30% van de warmte gaat verloren via het dak. Met een goede dakisolatie kunt u een hoop geld besparen op uw energierekening. Vraag onze professionele dakdekkers om meer informatie over de investering in dakisolatie en de besparingen op de energierekening.

Dé dakisolatie specialist regio twente

Meerdere bouwprofessionals kunnen hier en daar een reparatie uitvoeren, maar voor iemand die niet dagelijks met daken werkt, is het lastig inschatten welke reparatie of renovatie nu écht nodig is. Door met een professioneel dakisolatie bedrijf in gesprek te gaan, garandeert u zich van de beste prijs en het beste resultaat op de lange en korte termijn. Vraag één van de professionele dakdekkers van Dakisoleren.nl om vrijblijvend advies.

Teruggebeld worden?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!