Karakter en stijl maar een jaren 30 woning kun je goed isoleren!
Dak isoleren in een jaren 30 woning

Zolder / Dak isoleren
Maak je huis energie-efficiënt met professionele dakisolatie. Wij bieden duurzame oplossingen voor elk type dak.

Zolderverbouwingen
Optimaliseer je huis met een zolderverbouwing. Onze specialisten staan klaar om je te adviseren en te helpen met jouw project.

Prefab dakkapellen
Ontdek de voordelen van onze zelf geproduceerde prefab dakkapellen: snelheid, kwaliteit en comfort. Bij Dakisoleren.nl staan we klaar om je huis te transformeren.
Jaren dertig woning isoleren
Dakisolatie jaren 30 woning
Woon je in een jaren 30 woning? Dan weet je hoe charmant deze huizen zijn, met hun karakteristieke kapconstructies en mooie details. Maar jaren 30 woningen en isolatie zijn geen goede combinatie. Zeker als het gaat om het dak: in de jaren 30 was dakisolatie simpelweg niet aanwezig. Je mag zelfs blij zijn met een dakbeschot. Dat was lang niet standaard. Maar zonder dakisolatie in een jaren 30 woning ontsnapt er veel warmte en komt kou gemakkelijk binnen.
Bij Dakisoleren.nl hebben we veel ervaring met het isoleren van oude daken. We weten precies hoe je een schuin dak moet isoleren in een jaren 30 woning. We doen dit veilig voor de constructie en indien mogelijk met behoud van de authentieke details.

Uitdagingen in dakisolatie jaren 30 woningen
Wat maakt dakisolatie in een jaren 30 woning lastig?
Soms hebben jaren 30 daken geen dakbeschot of onderdak. En als het er wel is, dan is het vaak niet winddicht: kieren, spleten en verouderde materialen komen vaak voor. Daarnaast bestaat de dakconstructie vrijwel altijd volledig uit hout en zijn de balken soms te dun om voldoende isolatie te kunnen plaatsen. Ook de vorm van de kap kan een dakisolatie voor een jaren 30 woning lastig maken.
Uiteraard wil je ook koudebruggen voorkomen en moet de isolatie geen schade toebrengen aan de dakconstructie.
Gelukkig hebben wij daar oplossingen voor. We kunnen de constructie opdikken of aanpassen en zorgen altijd voor een dampremmende laag aan de warme zijde. Zo voorkomen we vochtproblemen of condens in de constructie. Ook koudebruggen voorkomen wij door het gebruik van flexibel isolatiemateriaal.
Bekijk ook onze pagina over het isoleren van oude daken om te zien wat er allemaal bij komt kijken.

Schuin dak isoleren jaren 30 woning
Bij een schuin dak in een jaren 30 woning isoleren we altijd van binnenuit. Dit is weinig ingrijpend en gemakkelijk te doen. Belangrijk is dat we werken met materialen die goed isoleren. Denk aan PIR of biobased materialen met goede vochtregulatie.
We brengen het isolatiemateriaal aan tussen de balken. Met een goed dampscherm aan de warme zijde voorkom je ook hier condens en schimmel. Door deze aanpak blijft je woning droog, warm en comfortabel, zonder ingrijpende verbouwingen.
Meer weten over de mogelijkheden voor na-isolatie van bestaande daken? Je leest er alles over op onze speciale pagina.
Materialen voor isolatie jaren 30 woning
In een jaren 30 woning is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen isolatiewaarde, vochtregulatie en dikte. Wij kiezen vaak voor Isovlas of hennep, omdat deze materialen ademend zijn en een gezond binnenklimaat ondersteunen. Wil je een maximale isolatiewaarde bij beperkte ruimte? Dan is PIR een goede oplossing, zolang de dakconstructie dat toelaat.
Wat de beste keuze is, hangt af van jouw dakopbouw. Daar geven we je persoonlijk advies over. Op onze pagina over Isovlas dakisolatie lees je meer over dit natuurlijke isolatiemateriaal.
Waarom kiezen voor Dakisoleren.nl?
Bij Dakisoleren.nl zijn we gespecialiseerd in het isoleren van schuine daken van binnenuit. Vooral bij oudere woningen, zoals die uit de jaren 30, komt daar vakkennis bij kijken. Wij zorgen voor een oplossing die werkt – technisch én esthetisch. Van advies en materiaalkeuze tot subsidieaanvraag en nette afwerking. Wij weten alles van dakisolatie voor jaren 30 woningen.
Ben je benieuwd wat dakisolatie kost in jouw situatie? Bekijk dan ook onze pagina over de kosten van dakisolatie.

Onze klanten vertellen
Tevreden klanten aan het woord:


Plan direct een adviesgesprek
Wil je weten of jouw jaren 30 dak geschikt is voor isolatie van binnenuit? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in. Wij komen langs, bekijken je dak en geven je een duidelijk advies met offerte en subsidiecheck.
Dit zijn vragen die onze klanten aan ons stellen
Veelgestelde vragen over dakisolatie jaren 30 woning
Kan je een jaren 30 woning goed isoleren?
Ja, met de juiste aanpak kun je een jaren 30 woning uitstekend isoleren. Zeker het dak biedt veel mogelijkheden voor verbetering. Wij kiezen voor isolatie van binnenuit omdat dit minder ingrijpend is.
Welke isolatie werd in 1930 gebruikt?
In de jaren 30 was isolatie nog geen vast onderdeel van de bouw. Vaak werden er helemaal geen isolatiematerialen toegepast. Als er al iets aanwezig is, gaat het meestal om houtwolcementplaten of andere materialen die inmiddels sterk verouderd zijn.
Wat zijn de kenmerken van de dakconstructie in de jaren 30?
De meeste jaren 30 woningen hebben een kapconstructie van hout, met dakpannen direct op tengels of latten. Er is meestal geen onderdak of dampremmende laag aanwezig, wat vochtproblemen kan geven als je verkeerd isoleert. Daarom is een professionele aanpak belangrijk.
Hoe dik moet je een jaren 30 dak isoleren?
Dat hangt af van het materiaal. Voor subsidie moet de isolatielaag minimaal een Rd-waarde van 3,5 m²K/W halen. Met PIR lukt dat al met 8 cm, met biobased materialen heb je vaak iets meer ruimte nodig, bijvoorbeeld 14 tot 16 cm. Wij adviseren je graag over de juiste opbouw.
Heeft het zin om een oud huis te isoleren?
Zeker. Door je dak te isoleren bespaar je flink op energiekosten, stijgt je wooncomfort en verhoog je de waarde van je woning. Bovendien kom je in veel gevallen in aanmerking voor subsidie.
Welke isolatie werd vroeger gebruikt?
Vroeger, in de jaren 80 en 90, werd veelal glaswol of pur toegepast, soms in combinatie met een afwerking van gipsplaten. Deze materialen hebben inmiddels hun isolerende werking deels verloren en het gebrek aan folie zorgt ook dat de isolatie niet meer goed is.
Kan isolatie verouderen?
Ja. Oude isolatie kan verzakken, vocht opnemen of zelfs schimmelen. Daarom controleren wij bij elke woning of er nog bruikbare isolatie aanwezig is of dat we alles opnieuw moeten opbouwen.
Benieuwd hoe dit werkt bij latere bouwperiodes? Lees ook: