Isoleer je jaren 80 dak!

Dakisolatie voor jaren 80 woningen

iconen 02

Zolder / Dak isoleren

Maak je huis energie-efficiënt met professionele dakisolatie. Wij bieden duurzame oplossingen voor elk type dak.

iconen 03

Zolderverbouwingen

Optimaliseer je huis met een zolderverbouwing. Onze specialisten staan klaar om je te adviseren en te helpen met jouw project.

iconen 04

Prefab dakkapellen

Ontdek de voordelen van onze zelf geproduceerde prefab dakkapellen: snelheid, kwaliteit en comfort. Bij Dakisoleren.nl staan we klaar om je huis te transformeren.

Ongeïsoleerde garage? 

Wat is de staat van dakisolatie in jaren 80 woningen?

Woon je in een jaren 80 woning? Dan is de kans groot dat je dak al een vorm van isolatie bevat. Toch voldoet die isolatie meestal niet meer aan de huidige normen. Je hebt misschien te maken met verouderde materialen, een beperkte isolatiewaarde of gebrekkige aansluiting op de constructie. Dat leidt tot warmteverlies, vochtproblemen en koudebruggen.

Bij veel woningen uit deze bouwperiode is het dak toe aan nieuwe isolatie. Door je dak te isoleren volgens de moderne eisen, verhoog je je wooncomfort en verlaag je je energierekening.

Dakisolatie jaren 80 woning

Jaren 80 woning met een schuin dak isoleren

Schuin dak isoleren jaren 80 woning

Als je een schuin dak hebt, dan is isoleren van binnenuit bijna altijd de beste oplossing. Je hoeft het dak niet open te breken aan de buitenkant, wat het een toegankelijke en betaalbare aanpak maakt.

Je plaatst het isolatiemateriaal tussen of onder de bestaande dakbalken. Bij het isoleren van een dak uit de jaren 80 gebruiken wij bij voorkeur Isovlas. Dit biobased materiaal is ademend, vochtregulerend en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Alleen als de constructie daar specifiek om vraagt, kunnen wij ook glas- of minerale wol toepassen.

Belangrijk is dat we ook altijd een dampremmende folie aanbrengen aan de warme zijde van het dak. Daarmee voorkom je vochtproblemen in de constructie. Zo maak je je jaren 80 woning isolatie klaar voor de toekomst.

Hoe weet je of extra isolatie nodig is?

Vraag je je af of extra isoleren zin heeft? Je merkt het vaak aan tocht, hoge stookkosten of temperatuurschommelingen op zolder. Maar zeker weet je het pas na een inspectie.

Wij komen graag bij je langs om te checken hoe dik de bestaande isolatie is, wat de staat van het dak is, en of extra isoleren verstandig is. Soms kun je bestaande isolatie behouden, dan noemen we het na-isolatie en er een nieuwe laag overheen plaatsen. In andere gevallen moet je eerst oude isolatie verwijderen, zeker als die niet meer effectief is of vocht heeft opgenomen. 

Dit is hoe wij isoleren in jaren 80 woning

Jaren 80 woning isoleren: zo pakken wij het aan

koud dak isoleren

Bij het isoleren van een dak uit de jaren 80 zorgen we altijd voor een doordachte aanpak. Je krijgt te maken met een team dat weet waar het op moet letten: van koudebruggen en dampremming tot het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Wij kiezen bewust voor Isovlas als isolatiemateriaal. Isovlas is een biobased, ademend materiaal dat vocht goed reguleert en bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat.

We zorgen voor een slimme opbouw die voldoet aan de eisen voor subsidie én jarenlang meegaat. Daarbij letten we scherp op ventilatie, luchtdichtheid en afwerking. Zo zorgen we dat jij jarenlang geniet van een warm, droog en energiezuinig huis.

Voldoe aan de eisen voor ISDE-subsidie

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie voor dakisolatie, moet je isolatielaag een minimale Rd-waarde van 3,5 m²K/W behalen. Deze Rd-waarde staat voor de warmteweerstand van het isolatiemateriaal.

Bij Dakisoleren.nl houden we daar vanaf het begin rekening mee. We meten jouw bestaande isolatie, bepalen wat er nodig is om aan de eisen te voldoen en passen onze opbouw hierop aan. Als het nodig is, verwijderen we oude isolatie of brengen we een dikkere laag aan. Zo voldoe jij aan de eisen én profiteer je van een aantrekkelijke financiële bijdrage.

Meer weten over dakisolatie bij oudere woningen? Bekijk dan ook onze pagina over het isoleren van oude daken.

Beeldmerk

Onze klanten vertellen

Tevreden klanten aan het woord:

Top jongens! Goede en volledige service, van aanvraag tot aflevering. Zo hebben ze de vergunning geregeld, aanvullende vragen van de gemeente afgevangen, etc. Daarnaast is er een goed technisch inzicht, en heldere uitleg over de afwerking. Veel beter dan de uitleg die ik van andere partijen heb gehad hier uit de regio. De uitvoering ging zoals gewenst. Er moest nog een kleine aanpassing plaatsvinden, dus een dag later stonden ze alweer op de stoep om dit te doen. Gewoon hartstikke tevreden zo!
Review over dakisoleren van Marlou
Marlou
“Fantastisch zoals deze vaklui onze dakkapel hebben geplaatst. Harde werkers, denken mee, topkwaliteit. Ook nog eens zelden meegemaakt dat alles werd schoongemaakt na afloop. Bedankt voor de uitstekende service. De volgende dakkapel mogen jullie ook doen!”
Dakisolatie kosten 2025
Rob en Rosita Majoor
uit Dronten

Plan direct een adviesgesprek

Wil je weten of jouw dak nog voldoet of toe is aan isolatie? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek. We komen langs, doen een inspectie en geven je eerlijk advies met een offerte op maat.

Dit zijn vragen die onze klanten aan ons stellen

Veelgestelde vragen over dakisolatie jaren 80 woningen

Hoe zag de isolatie er in de jaren 80 uit?

In veel jaren 80 woningen vind je dunne glaswol of schuimplaten met een lage isolatiewaarde. Vaak zijn ze zonder dampremmende laag aangebracht. Na tientallen jaren zijn deze materialen ingezakt, beschadigd of vervuild geraakt, waardoor ze minder goed isoleren. Door te isoleren volgens de moderne normen, verbeter je direct het comfort en de energiezuinigheid van je woning.

Is het verplicht om oude huizen te isoleren?

Isolatie is in de meeste gevallen niet wettelijk verplicht, tenzij je ingrijpend gaat renoveren of een energielabel wilt verbeteren. Toch is dakisolatie sterk aan te raden. Het is één van de effectiefste manieren om energie te besparen en zorgt direct voor meer comfort. Bovendien kun je gebruikmaken van subsidie als je dakisolatie voldoet aan de ISDE-eisen.

Hoe weet ik welke isolatie mijn huis heeft?

Je kunt dit zelf controleren door een kijkje te nemen op zolder. Zie je gipsplaten of houten platen tegen het schuine dak aan? Dan is daar waarschijnlijk isolatie achter aangebracht. Maar je weet pas echt hoe dik en effectief het is als je het opent of laat inspecteren. Onze specialisten komen graag bij je langs voor een gratis en deskundige dakcheck.

Kan isolatie verouderen?

Zeker. Isolatiemateriaal uit de jaren 80 verliest vaak zijn werking doordat het is ingezakt, vochtig is geworden of niet meer goed aansluit. Daardoor ontstaan kieren en koudebruggen. Tijdens onze inspectie bekijken we altijd of het zinvol is om de oude laag te behouden, te vervangen of aan te vullen met een modern materiaal zoals Isovlas, afhankelijk van jouw dakconstructie.

Heeft het zin om een oud huis te isoleren?

Ja, isoleren heeft altijd zin – zeker bij woningen uit de jaren 80. De energieprijzen zijn hoog en zonder goede isolatie gaat er veel warmte verloren via het dak. Door je dak professioneel te laten isoleren bespaar je op je energiekosten, verhoog je het comfort én stijgt de waarde van je woning. En met de juiste aanpak hoef je niet te verbouwen: wij isoleren gewoon aan de binnenzijde.


Benieuwd hoe dit werkt bij andere bouwperiodes? Lees ook: